Woordenboeken en taalcursussen

Voor Prisma redigeer ik inhoud en verzorg ik de productie van een aantal woordenboeken, taalcursussen en andere taalboeken. Ik begon ooit als freelancer met het omspellen van de pockets en zette daarna met de auteurs een flinke inhoudelijke update in. De laatste paar jaar werk ik op veel terreinen: contentmanagement, auteursmanagement, productie van woordenboeken in druk, online en als app. Ik schrijf nieuwsberichten en tweets, brochures en andere commerciële teksten.

Websites, Straat- en ander nieuws

Als freelancer schrijf ik (mee) aan informatieve en promotionele teksten voor websites, folders en jaarverslagen van onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, TNO en SKGZ. Ik schreef en redigeerde verder voor onder meer Straatnieuws, fotograaf Jan Banning en U Jazz.

Zodoende weet ik inmiddels aardig wat over het Utrechtse fenomeen Kabouter, alimentatie, de aanleg van windmolenparken, verzuimverzekeringen, oude communisten, bekende Utrechters en persoonlijk leiderschap door fysieke bewustwording.

Taalblog, creatief en educatief

OBoek Je hoofd te lijf | Ki to Changep deze site vind je mijn taalblog, waar ik onregelmatig iets post over zwarte gaten in de taal, eufemismen en framing, moedwil en misverstand.

Verder schrijf ik teksten rondom mijn muzikale activiteiten en songteksten in het Nederlands en Engels.

In Ghana heb ik drie maanden computerles gegeven aan jongvolwassenen. Voor Ghanese kinderen schreef ik een speelse cursus Word for kids. Dat was ook voor mezelf een interessante leerervaring.

Haiku, songteksten en gedichten

Veel belangrijke dingen zeggen, maar beknopt en `mooi’ (welke invulling je daaraan ook wilt geven), dat trekt me aan in de poëzie.

Daarom schrijf ik haiku ((俳句): drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt een ogenblik-ervaring uit, is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen. Een verwijzing naar het seizoen zit er vaak in.

over het duin stuift
een roedel jonge honden
het is weer winter!

Samen met fotograaf Simone Rijksen combineer ik voor Pakje Kunst in Schiedam en Utrecht een aantal haiku met beeld. Een beperkte oplage in deze vorm en het is altijd een gokje of je er daadwerkelijk één in handen krijgt.

Verder schrijf ik (Engelstalige) songteksten voor mijn eigen liedjes die je hier vindt.

 

 

 

 

Neem contact met me op voor een nadere kennismaking.